Een leuke versnapering in deze herfsttijd! Lekker met kastanjemeel! En gezoet met gedroogde pruimen en rozijnen.
Herfstcake
- 100 gram gedroogde pruimen
- 50 gram rozijnen
- 4 eetlepels kokosolie (gesmolten)
- 1,5 theelepel baking soda
- 250 ml kokend water
- 100 gram speltbloem
- 100 gram kastanjemeel (of andere (glutenvrije) meelsoort)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 snuf zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel koekkruiden
- 50 gram walnoten
- 50 gram amandelen
- 2 eieren
- 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
- 2. Snijd of knip de pruimen in stukjes.
- 3. Doe de pruimen, rozijnen, kokosolie en baksoda in een grote kom en voeg het kokende water toe. Laat 15 minuten staan.
- 4. Meng in een andere kom de speltbloem en kastanjemeel met het kaneel en koekkruiden, bakpoeder, en zout.
- 5. Voeg de noten en eieren toe aan het pruimenmengsels en roer met een garde door elkaar.
- 6. Voeg vervolgens speltbloem/kastanjemeel toe en roer met de garde tot een egaal mengsel.
- 7. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
- 8. Schep het mengsel erin en bak in 35-45 minuten (verschillend per oven, laatste 10 minuten in de gaten houden) gaar in de hete oven.
- 9. Even goed af laten koelen en smullen!