Pizzabloem type ’00

Smaak

Pizzabloem type 00 heeft een neutrale, lichte smaak die perfect is voor het maken van pizzadeeg en andere fijne broodproducten. De bloem zelf heeft weinig smaak, maar dient als een basis die goed samenwerkt met andere ingrediënten zoals olijfolie, zout en gist om een heerlijke korst met een authentieke smaak te creëren.

Textuur

Type 00 pizzabloem is zeer fijn gemalen, wat resulteert in een zijdezachte, poederachtige textuur. Dit maakt het ideaal voor deeg dat dun moet worden uitgerold zonder te scheuren. Deze fijnheid draagt bij aan een elastisch deeg dat gemakkelijk uitrekt en een knapperige, luchtige korst oplevert bij het bakken.

Gezondheidsvoordelen

  • Bron van koolhydraten: Pizzabloem levert de benodigde energie door complexe koolhydraten.
  • Eiwitten: Door het relatief hoge eiwitgehalte (meestal rond de 12%), is het geschikt voor het ontwikkelen van gluten die zorgen voor een stevige, luchtige structuur.
  • Weinig vezels: In vergelijking met volkorenmeel bevat type 00 bloem minder vezels, wat het minder vullend maakt maar wel beter verteerbaar voor bepaalde toepassingen.

Hoe te gebruiken

Pizzabloem type 00 wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van pizzadeeg, focaccia, en andere Italiaanse deegwaren. Meng het met water, gist, zout en eventueel een scheutje olijfolie om een soepel en elastisch deeg te maken. Laat het deeg voldoende rijzen voor de beste resultaten en bak het op een hoge temperatuur voor een knapperige korst.

Hoe te bewaren

Bewaar de pizzabloem in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats om vocht en klonteren te voorkomen. Idealiter moet het niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Zo blijft de bloem vers en vrij van insecten of andere verontreinigingen.

Non GMO

Bekijk voor leuke pizza’s recepten de Pizza Veggi en Pizza Funghi

 

4,359,20

Beschrijving

Smaak

Pizzabloem type 00 heeft een neutrale, lichte smaak die perfect is voor het maken van pizzadeeg en andere fijne broodproducten. De bloem zelf heeft weinig smaak, maar dient als een basis die goed samenwerkt met andere ingrediënten zoals olijfolie, zout en gist om een heerlijke korst met een authentieke smaak te creëren.

Textuur

Type 00 pizzabloem is zeer fijn gemalen, wat resulteert in een zijdezachte, poederachtige textuur. Dit maakt het ideaal voor deeg dat dun moet worden uitgerold zonder te scheuren. Deze fijnheid draagt bij aan een elastisch deeg dat gemakkelijk uitrekt en een knapperige, luchtige korst oplevert bij het bakken.

Gezondheidsvoordelen

  • Bron van koolhydraten: Pizzabloem levert de benodigde energie door complexe koolhydraten.
  • Eiwitten: Door het relatief hoge eiwitgehalte (meestal rond de 12%), is het geschikt voor het ontwikkelen van gluten die zorgen voor een stevige, luchtige structuur.
  • Weinig vezels: In vergelijking met volkorenmeel bevat type 00 bloem minder vezels, wat het minder vullend maakt maar wel beter verteerbaar voor bepaalde toepassingen.

Hoe te gebruiken

Pizzabloem type 00 wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van pizzadeeg, focaccia, en andere Italiaanse deegwaren. Meng het met water, gist, zout en eventueel een scheutje olijfolie om een soepel en elastisch deeg te maken. Laat het deeg voldoende rijzen voor de beste resultaten en bak het op een hoge temperatuur voor een knapperige korst.

Hoe te bewaren

Bewaar de pizzabloem in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats om vocht en klonteren te voorkomen. Idealiter moet het niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Zo blijft de bloem vers en vrij van insecten of andere verontreinigingen.

Non GMO

Bekijk voor leuke pizza’s recepten de Pizza Veggi en Pizza Funghi

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Ingrediënten:

100 % tarwebloem

Allergenen info:

Gluten en tarwe.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Bewaren:

Koel en droog bewaren. Na openen afgesloten bewaren.

Houdbaar:

5 maanden houdbaar na aankoop

Over prijs en product informatie:

Bij Graan&Zo doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk is. Omdat onze producten echter regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet- of allergie-informatie veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te gebruiken. Heb je vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen.

Voedingswaarde:

per 100 gram
Energie: 1488 KJ / 341 kcal
Vetten: 1,20 g
waarvan verz. : 0,20 g
Koolhydraten: 70,50 g
waarvan suikers; 2,60 g
Vezels: 3,00
Eiwitten: 10,50 g
Zout (Na): 0,005 g

Vaak samen gekocht met

Pannenkoekenmix

2,75

Pistache noten

8,2516,50

Instant gist

2,257,45

Courgette cakemix

4,25

Of bekijk onze recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake