-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de kaneel bij in een kom en meng goed.
-
Snijd de boter in kleine stukjes bij de droge ingrediënten en wrijf tussen je vingers tot een mooi kruimeldeeg ontstaat, waarin je geen stukjes boter meer ziet.
-
Leg het deeg naar keuze een half uurtje in de koelkast om te laten rusten. ( Je kunt ook meteen door met de volgende stap)
-
Leg een vel bakpapier op je werkblad en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3-4 mm dik. Probeer een rechthoekige lap te maken, dan heb je straks zo min mogelijk snij verlies ;-) Bestuif je deegroller eventueel nog met wat bloem, zodat ie niet plakt aan je deeg.
-
Bestrijk de lap met het halve ei en bestrooi met de greinsuiker en het amandelschaafsel. Druk ze lichtjes aan.
-
Plaats het bakpapier met de lap deeg op je rooster en bak de Jan Hagel in 20-25 minuten mooi bruin.
-
Haal het rooster uit de oven en snij de koek in kleinere rechthoekige stukken van 4 bij 8 cm. Leg op een rooster en laat afkoelen. Bewaar in een trommel of glazen pot.