Couscoussalade met komkommer en bospeen

Een snelle en gemakkelijk te maken salade.  Lekker met warm weer, en heerlijk om buiten te eten. Te gebruiken als maaltijdsalade.

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min

Stappenplan

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Kook de sojabrokken in een pannetje kokend water waarin je een eetlepel ras el hanout kruiden hebt toegevoegd gedurende 10 minuten. Of verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout kruiden en eventueel zout. Laat afkoelen op een bordje.
  3. Schrap de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
  4. Schaaf de komkommer ook in lange linten met een dunschiller
  5. Meng de couscous met het gehakt of de sojabrokken, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door de salade.
  6. Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas en snijd eventueel de olijven in tweeën. Verdeel over de salade.
  7. Tip: ook nog lekker met klein gesneden munt erdoor!

Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram sojabrokken of kipgehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout specerijenmelange
  • 600 gram bospeen
  • 1 komkommer
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram geroosterde amandelen
  • 150 gram witte kaas
  • 50 gram olijven

Onze andere recepten

Havermoutpap

Brownie puur met zwarte bonen

Raw speculaas suprise

Herfst cake