Havermout pap

Havermoutpap als ontbijt is een goede start van de dag! Niet alleen is het ontzettend lekker, maar het is ook erg voedzaam , waardoor je een groot deel van je ochtend verzekerd bent van een verzadigd gevoel. En je kunt eindeloos variëren met je pap; zo zit er voor iedereen wel een smaakje bij….

Porties: 1 personen
Baktijd: 15 min
Totale tijd: 15 min

Stappenplan

  • Doe de havermout in een kom.
  • giet de kokende (plantaardige) melk of water erover.
  • laat 10- 15 minuten staan, roer door.
  • Voeg je topping toe.
  • En eet als het nog warm is, of laat afkoelen als je het liever koud eet ;-)

Ingrediënten

  • 65 gram havermout instant
  • 250 gram water of melk kokend

Topping

  • 1 of 2 theelepels cacao poeder, kaneel, koekkruiden
  • 1 of 2 eetlepels fruit (blauwe bessen, frambozen, stukjes appel, banaan of ander fruit) mag ook bevroren
  • 1 eetlepel rozijnen, cranberry's, andere bessen
  • 1 eetlepel noten eventueel in stukjes

Onze andere recepten

Cranberrytruffels met citroen

oliebollen

mueslikoeken

Zuurdesembrood bakken