Ook eens iets anders proberen met je pannenkoek? Deze spinaziepannenkoek is echt een aanrader! Lekker als lunch of avondgerecht. En kan ook best bij het ontbijt. Met de spinazie door het beslag heb je een heerlijke hartige pannenkoek; lekker om nog te vullen met met nog meer spinazie, gebakken paprika en feta. Ook koud zijn ze heerlijk en goed mee te nemen. Voeg eventueel wat kipreepjes, geraspte kaas, sla en/ of een saus toe en rol ze op!

Spinzazie pannenkoek

  • 500 gram pannenkoekenmix (meergranen)
  • 800 ml melk (of water of een mix)
  • 4 eieren
  • 500 gram diepvries spinazie (blad) (ontdooid)
  • 4 eetlepels olie (olijf) (geschikt voor bakken en braden)

vulling

  • 400 gram bladspinazie (vers of ontdooid)
  • 4 paprika’s
  • 100 gram feta
  1. Doe de pannenkoekenmix in je beslagkom en voeg de melk/ water toe. Mix met je garde tot een glad beslag.
  2. Roer één voor één de eieren door het beslag.
  3. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en voeg het dan toe aan je beslag en roer erdoor.
  4. Verhit een theelepel olie in je koekenpan en voeg een soeplepel beslag toe. Verdeel deze gelijkmatig over de bodem en bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten goudbruin. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en de onderzijde lichtbruin. Bak ook de andere zijde ongeveer 2 minuten.
  5. Leg de pannenkoek op een groot bord en houdt warm met aluminium folie en/of een pannetje heet water eronder.
  6. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.

vullling

  1. Snijd (ondertussen) de paprika’s in repen. (verwijder de zaadlijsten).
  2. Verhit een eetlepel olie en bak de paprika 3 minuten.
  3. Voeg de spinazie in gedeelten toe en breng op smaak met peper.
  4. Verkruimel de feta.
  5. Doe op elke pannenkoek wat spinazie met paprika en wat verkruimelde feta. Rol de pannenkoek op, zet eventueel vast met een prikker, of klap de pannenkoek dubbel. Doe dit met al je pannenkoeken!
Lunch, Main Dish, Ontbijt