Ga terug
Baking soda brood

Eenvoudig brood (met karnemelk en baking soda)

Voorbereiding 10 min
bak tijd 30 min
Totaal tijd 40 min
Gang Lunch, Ontbijt
keuken Nederlands
Porties 10
Calorie├źn 81 kcal

Ingredienten
  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bekleed je ovenrooster met bakpapier
  • Weeg de droge ingredi├źnten af en doe in een kom en meng goed
  • Giet er de karnemelk bij en meng tot een kleverig deeg
  • Leg je deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm er snel een bal van.
  • Druk de bal iets plat met je hand , leg de bal op je rooster/ bakplaat en kerf het in kwarten in. Flink diep, hiermee regisseer je de overrijs. (op de foto niet duidelijk te zien, ik heb te ondiep gesneden ;-)
  • Bak 30 minuten of totdat het brood gaar is - goudbruin en hol klinkend als je op de onderkant klopt.
  • Laat afkoelen op een rooster en serveer!
Tags baking soda, Brood, karnemelk, zonder gist