Ga terug

Parelgort of gerst met munt en komijn

Voorbereiding 20 min
bak tijd 10 min
Totaal tijd 35 min
Gang Lunch, Main Dish
keuken Joods
Porties 4 personen

Ingredienten
  

  • 750 ml water
  • 200 gram parelgort
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 10 blaadjes verse munt fijngehakt
  • 1/2 rode ui fijngesneden
  • 1 sap van een citroen
  • 1 theelepel komijnzaden geroosterd
  • 1 theelepel olijfolie extra vierge
  • snuf zout en peper

Instructies
 

  • Doe het water, de gort, het zout en de kurkuma in een steelpan en breng aan de kook.
  • Laat alles afgedekt ongeveer 10 minuten sudderen tot de gort gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en laat alles nog ongeveer 5 minuten gaar sudderen met het deksel op de pan.
  • Laat de gort uitlekken in een vergiet en schep 'm in een kom.
  • Voeg de munt, de ui, het citroensap, de komijn, de olie en het zout en peper naar wens toe.