Ga terug

Couscoussalade met komkommer en bospeen

Voorbereiding 30 min
Totaal tijd 30 min
Gang Lunch, Main Dish, tussendoortje
Porties 4 personen

Ingredienten
  

  • 200 gram couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram sojabrokken of kipgehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout specerijenmelange
  • 600 gram bospeen
  • 1 komkommer
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram geroosterde amandelen
  • 150 gram witte kaas
  • 50 gram olijven

Instructies
 

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Kook de sojabrokken in een pannetje kokend water waarin je een eetlepel ras el hanout kruiden hebt toegevoegd gedurende 10 minuten. Of verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout kruiden en eventueel zout. Laat afkoelen op een bordje.
  • Schrap de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
  • Schaaf de komkommer ook in lange linten met een dunschiller
  • Meng de couscous met het gehakt of de sojabrokken, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door de salade.
  • Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas en snijd eventueel de olijven in twee├źn. Verdeel over de salade.
  • Tip: ook nog lekker met klein gesneden munt erdoor!