Ga terug

couscoussalade met geitenkaas

Voorbereiding 30 min
Totaal tijd 30 min
Porties 4 personen

Ingredienten
  

  • 340 gram couscous volkoren
  • 2 stuks gele paprika
  • 2 stuks trostomaat
  • 4 stengels bosui of een rode ui
  • 2 stuks appel
  • 16 blaadjes verse munt
  • 12 takjes peterselie
  • 1 stuks limoen
  • 100 gram geitenkaas bolletjes
  • 700 ml groente bouillon
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Maak de groente bouillon. Giet de bouillon op de couscous en laat afgedekt 10 minuten staan.
  • snijd de gele paprika en de tomaat in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Haal de blaadjes munt van de takjes en knip de munt fijn. Knip ook de takjes en blaadjes van de peterselie fijn.
  • Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de kruiden toe aan de couscous.
  • Was de limoen. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, 1 lepel limoensap toe aan de salade en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  • Schep de couscoussalade over 4 borden, verdeel de geitenkaas bolletjes erover en garneer met de overige kruiden. Voeg eventueel meer limoensap of rasp toe.