Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kokoskoekje
Print Recept
Pin Recept
Voorbereiding
10
minuten
min
bak tijd
10
minuten
min
Totaal tijd
20
minuten
min
Gang
tussendoortje
keuken
Hollands
Porties
10
Ingredienten
180
gram
kokosrasp
50
gram
amandelmeel
35
gram
kokosolie
gesmolten
25-50
gram
ahornsiroop
of agavesiroop of kokosbloesemsuiker
2
eieren
1
mespuntje
vanille
of 2 theelepels vanille extract
1
snuf
zout
1/2
rasp van een citroenschil
optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bekleed het rooster van je oven met bakpapier.
Doe de kokos, de amandelmeel, snuf zout, vanillepoeder, en ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker) in een kom en schep om.
Klop de eieren los en voeg toe aan de kom en kneed het geheel tot een mooi deeg.
Vorm er met je handen bolletjes van of gebruik een vorm, zoals een sauslepel. Leg ze op het bakpapier. (druk de bolletjes iets plat).
Bak de koekjes in 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Vind je ze nog te licht, bak ze iets langer. Hoe langer in de oven, hoe bruiner en knapperiger.