Ga terug

Kokoskoekje

Voorbereiding 10 min
bak tijd 10 min
Totaal tijd 20 min
Gang tussendoortje
keuken Hollands
Porties 10

Ingredienten
  

  • 180 gram kokosrasp
  • 50 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosolie gesmolten
  • 25-50 gram ahornsiroop of agavesiroop of kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje vanille of 2 theelepels vanille extract
  • 1 snuf zout
  • 1/2 rasp van een citroenschil optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • Bekleed het rooster van je oven met bakpapier.
  • Doe de kokos, de amandelmeel, snuf zout, vanillepoeder, en ahornsiroop (of agavesiroop of kokosbloesemsuiker) in een kom en schep om.
  • Klop de eieren los en voeg toe aan de kom en kneed het geheel tot een mooi deeg.
  • Vorm er met je handen bolletjes van of gebruik een vorm, zoals een sauslepel. Leg ze op het bakpapier. (druk de bolletjes iets plat).
  • Bak de koekjes in 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Vind je ze nog te licht, bak ze iets langer. Hoe langer in de oven, hoe bruiner en knapperiger.