Ga terug

maaltijd in een kom; de bowl

Voorbereiding 20 min
bak tijd 45 min
Totaal tijd 1 uur 5 min
Porties 4

Ingredienten
  

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 2 paprika's in stukjes gesneden
  • 1 vegetarische burger of andere bron van eiwit (kipreepjes, tofu, zalm)
  • 8 cherry tomaatjes gehalveerd
  • 4 radijsjes in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels sate saus of andere dressing
  • 4 handjes rucola

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar in 30-45 minuten. Of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgette in blokjes, de ui fijn, de knoflook fijn en de paprika in stukjes en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Ik heb de courgette en paprika apart gehouden, zodat ik het gescheiden in de kom kon doen.
  • Verwarm (of bak) de burger of andere eiwitbron.
  • Snijd de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes. En halveer de burger en snijd in reepjes.
  • Zet 4 kommen op je werkblad en vul deze voor 3/4 met de rijst. Verdeel de courgette en paprika over de kommen, leg de burger reepjes in de kom. Verdeel de radijs, de tomaatjes en de rucola over de kommen.
  • Dek ondertussen de tafel en serveer direct! Leuk om met stokjes te eten...;-)