Ga terug

muffins met hazelnoot en abrikoos

Voorbereiding 10 min
Totaal tijd 35 min
Gang Ontbijt, tussendoortje
keuken Hollands
Porties 8

Ingredienten
  

  • 200 gram volkorenmeel tarwe of spelt
  • 60 gram amandelmeel
  • 0-50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • 2 teelepels kaneel
  • 1 snuf zout
  • 80-100 gram hazelnoten gehakt ( of andere nootjes zoals pecan)
  • 100 gram abrikozen in stukjes geknipt
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 40 ml plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 3 hazelnoten ter decoratie
  • 8 muffinvormpjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet de muffinvormpjes klaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng ze.
  • Doe de 'natte' ingrediënten bij elkaar en meng deze.
  • Voeg dan de 'natte' ingrediënten bij de droge en spatel door elkaar. Er blijven stukjes in. (de abrikoos en hazelnoot)
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in ongeveer 20-25 minuten gaar op 180 graden.