Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
muffins met hazelnoot en abrikoos
Print Recept
Pin Recept
Voorbereiding
10
min
Totaal tijd
35
min
Gang
Ontbijt, tussendoortje
keuken
Hollands
Porties
8
Ingredienten
200
gram
volkorenmeel
tarwe of spelt
60
gram
amandelmeel
0-50
gram
kokosbloesemsuiker
1
theelepel
bakpoeder
1
theelepel
baking soda (natriumbicarbonaat)
2
teelepels
kaneel
1
snuf
zout
80-100
gram
hazelnoten
gehakt ( of andere nootjes zoals pecan)
100
gram
abrikozen
in stukjes geknipt
250
ml
(plantaardige) melk
40
ml
plantaardige olie
2
eieren
3
hazelnoten
ter decoratie
8
muffinvormpjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet de muffinvormpjes klaar.
Voeg de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng ze.
Doe de 'natte' ingrediënten bij elkaar en meng deze.
Voeg dan de 'natte' ingrediënten bij de droge en spatel door elkaar. Er blijven stukjes in. (de abrikoos en hazelnoot)
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in ongeveer 20-25 minuten gaar op 180 graden.