Ga terug
Ontbijttaart met havermout

Ontbijt taart met kwark, havermout en banaan

Voorbereiding 15 min
bak tijd 25 min
Rusttijd 25 min
Totaal tijd 1 uur 5 min
Gang Ontbijt
keuken Nederlands
Porties 8

Ingredienten
  

  • 225 gram Havermout
  • 75 gram kokosolie gesmolten
  • 75 gram Noten gehakt
  • 250 gram kwark
  • 4 eetlepels honing
  • 3 bananen
  • 20 gram pure chocolade in stukjes
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de kokosolie. Dit kan goed au bain marie.
  • Maal 150 gram havermout fijn tot meel.
  • Hak de noten in kleine stukjes
  • Doe het meel, samen met de overgebleven havermout, snuf zout, de gehakte noten, de kokosolie en 2 eetlepels honing in een kom en roer en/of kneed tot een deegbal.
  • Bekleed je springvorm ( 24 cm) met bakpapier en druk het havermout mengsel uit over de bodem en een randje van ongeveer 2 cm.
  • Zet de taartbodem in de oven en bak in 25 minuten goudbruin en knapperig.
  • Haal de bodem uit de oven na 25 minuten en laat even afkoelen.
  • Smeer de kwark over de bodem samen met de twee eetlepels honing en bedek dit mengsel met plakjes gesneden banaan.
  • Strooi vervolgens de gehakte chocolade over de taart en geniet van deze lekkere taart!
Tags Havermout, Kwark, ontbijt, taart