Ga terug

bananenijs

Voorbereiding 15 min
Totaal tijd 19 min
Gang tussendoortje
keuken Hollands
Porties 4

Ingredienten
  

  • 4 bananen rijp of overrijp

variatie

  • 100 gram fruit eventueel bevroren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cacao
  • 2 medjooldadels
  • 1 eetlepel honing

Instructies
 

  • Pel de bananen en snijdt ze in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes banaan in een bak of zak en leg ze voor tenminste 4 uur in de vriezer, liefst langer.
  • Haal ze na 4 uur uit de vriezer en mix tot ze zacht en luchtig zijn en je de substantie van een zacht ijs hebt.
  • Serveer meteen of voeg nog een van de variaties toe. Je kunt het ijs ook in een bak in de vriezer bewaren. Wel ongeveer 15-20 minuten voor gebruik uit de vriezer halen.