Ga terug

Herfstcake

Voorbereiding 15 min
Totaal tijd 55 min
Gang tussendoortje
keuken Hollands
Porties 10

Ingredienten
  

  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 50 gram rozijnen
  • 4 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 250 ml kokend water
  • 100 gram speltbloem
  • 100 gram kastanjemeel of andere (glutenvrije) meelsoort
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  • 2 eieren

Instructies
 

  • 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  • 2. Snijd of knip de pruimen in stukjes.
  • 3. Doe de pruimen, rozijnen, kokosolie en baksoda in een grote kom en voeg het kokende water toe. Laat 15 minuten staan.
  • 4. Meng in een andere kom de speltbloem en kastanjemeel met het kaneel en koekkruiden, bakpoeder, en zout.
  • 5. Voeg de noten en eieren toe aan het pruimenmengsels en roer met een garde door elkaar.
  • 6. Voeg vervolgens speltbloem/kastanjemeel toe en roer met de garde tot een egaal mengsel.
  • 7. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
  • 8. Schep het mengsel erin en bak in 35-45 minuten (verschillend per oven, laatste 10 minuten in de gaten houden) gaar in de hete oven.
  • 9. Even goed af laten koelen en smullen!