Ga terug
raw speculaas suprise

raw speculaas suprise

Voorbereiding 10 min
Totaal tijd 40 min
Porties 10

Ingredienten
  

  • 5 grote dadels medjool
  • 40 gram amandelmeel
  • 50 gram pecannoten
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 4 eetlepels water wanneer het geheel te droog blijft
  • 1/2 theelepel kaneel naar smaak
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel amandelschaafel fijngemaakt, om balletjes in te rollen ter garnering

Instructies
 

  • Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Breek de pecannoten in kleine stukjes, voeg de overige ingrediĆ«nten toe en kneed tot een geheel. Of doe de dadels en de pecannoten en amandelmeel, speculaaskruiden, water en kaneel/ zout in een keukenmachine/foodprocessor en meng. Hoe korter je mengt hoe grover het deeg en meer bite.
  • Laat een halfuurtje in koelkast opstijven om makkelijker balletjes te kunnen maken in gewenste grote.
  • Rol ze tenslotte door het (fijngemaakte) amandelschaafsel en druk stevig aan.
  • Bewaar in de koelkast voor een aantal dagen of in de vriezer voor een langere periode.
  • Eet smakelijk!