Ga terug
eiersalade

Eiersalade

Voorbereiding 15 min
Totaal tijd 15 min
Porties 4 personen

Ingredienten
  

  • 5 eieren hardgekookt
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark of plantaardige yoghurt
  • 1 klein sjalotje fijngesneden
  • 1 snuf paprikapoeder of meer naar smaak
  • 1 snuf kerriepoeder of meer naar smaak
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • peper en zout
  • 1 theelepel mayonaise optioneel, naar smaak

Instructies
 

  • Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en ontdoe ze van de schil.
  • Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.
  • Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kom(metje).
  • Doe daar de yoghurt en mosterd bij, breng op smaak met de paprika poeder en kerrie poeder en peper en zout en meng goed.
  • Voeg hierbij de stukjes ei en roer voorzichtig door elkaar.
  • Knip de bieslook fijn en voeg dit erbij.

Tip

  • Als je de mayonaise toevoegt, roer je die door de yoghurt .