Ontbijt taart met kwark, havermout en banaan

Een taart om mee te ontbijten… hoe leuk en lekker kun je het maken! Deze taart heeft een bodem van havermout met noten en kokosolie. En is gevuld met kwark, beetje honing, banaan en pure chocolade! Daar komt iedereen zijn bed voor uit. Ook lekker als je sportief bezig bent geweest!

Recept Afdrukken
Ontbijt taart met kwark, havermout en banaan
Maaltijd ontbijt
Prep Tijd 15
Passieve Tijd 25
Porties
Ingrediënten
Maaltijd ontbijt
Prep Tijd 15
Passieve Tijd 25
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smelt de kokosolie. Dit kan goed au bain marie.
  3. Maal 150 gram havermout fijn tot meel.
  4. Hak de noten in kleine stukjes
  5. Doe het meel, samen met de overgebleven havermout, snuf zout, de gehakte noten, de kokosolie en 2 eetlepels honing in een kom en roer en/of kneed tot een deegbal.
  6. Bekleed je springvorm ( 24 cm) met bakpapier en druk het havermout mengsel uit over de bodem en een randje van ongeveer 2 cm.
  7. Zet de taartbodem in de oven en bak in 25 minuten goudbruin en knapperig.
  8. Haal de bodem uit de oven na 25 minuten en laat even afkoelen.
  9. Smeer de kwark over de bodem samen met de twee eetlepels honing en bedek dit mengsel met plakjes gesneden banaan.
  10. Strooi vervolgens de gehakte chocolade over de taart en geniet van deze lekkere taart!