Hartige taart met zalm

Recept Afdrukken
Hartige taart met zalm
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
deeg
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
deeg
Instructies
  1. Zeef de bloem met zout in een kom.
  2. Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg.
  3. Druppel het water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het te droog is.
  4. Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet je taartvorm in, of bekleed met bakpapier.
  6. Meng in een kom of blender de eieren en creme fraiche.
  7. Roer de groente en zalm erdoor.
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooid werkblad en bekleed je springvorm ermee.
  10. Schenk de vulling in de taartvorm en bak in 40-45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.