Couscoussalade met komkommer en bospeen
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
0minuten 0minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
0minuten 0minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Kook de sojabrokken in een pannetje kokend water waarin je een eetlepel ras el hanout kruiden hebt toegevoegd gedurende 10 minuten. Of verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout kruiden en eventueel zout. Laat afkoelen op een bordje.
  3. Schrap de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
  4. Schaaf de komkommer ook in lange linten met een dunschiller
  5. Meng de couscous met het gehakt of de sojabrokken, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door de salade.
  6. Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas en snijd eventueel de olijven in twee├źn. Verdeel over de salade.
  7. Tip: ook nog lekker met klein gesneden munt erdoor!