Chelsea Buns (gemaakt in de broodmachine)

Chelsea buns schijnen aan het eind van de 17e eeuw uitgevonden te zijn door de eigenaar van het Londense Chelsea Bun House. Ze zijn een heerlijk bij een kop thee of koffie.

krentenbrood bakken in de oven

Een krentenbrood is een brood waarbij een hoeveelheid krenten wordt meegebakken. Een “goed krentenbrood” ziet zwart van de krenten, of heeft meer krenten dan deeg. Over een slecht krentenbrood zegt men wel dat de krenten er met een buks ingeschoten zijn. (bron: Wikipedia) Voor dit krentenbrood heb ik een deel volkorenmeel gebruikt. Hierdoor is ie niet helemaal ‘wit’. Wat naar mijn idee de smaak ten goede komt 😉

 

Speltscones met karnemelk

Een scone is een klein brood, dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn vandaag de dag erg populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Canada, maar worden ook elders in de wereld gegeten. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea. Verder worden ze genuttigd bij het ontbijt of bij de koffie. Scones worden doorgaans gemaakt van tarwe, gerst of havermout, met bakpoeder als rijsmiddel. Deze scones zijn gemaakt van speltmeel en door het gebruik van de karnemelk met natriumbicarbonaat als rijsmiddel, heerlijk luchtig.