muffins met hazelnoot en abrikoos

Een lekkere volkorenmuffin met stukjes hazelnoot en abrikoos. Leuk bij een ontbijt en ook heerlijk als tussendoortje! De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar deze muffins zijn gemakkelijk te maken. Even zorgen dat je de nootjes en abrikoos in huis hebt. Al het overige heb je vaak wel in de kast staan 😉

Haver- amandelkoek

Deze koeken, je kunt er ook koekjes van maken vind ik echt heerlijk. Ze zijn glutenvrij door het gebruik van havermeel en amandelmeel. En door de combinatie van amandelmeel en appel lijken het net gevulde koeken, alleen dan de gezonde variant; zonder de boter en suiker! Recept voor 8-10 stuks.

Wij hebben ook een  mix gemaakt van deze koeken. Uit dit pak haal je zo’n 20 koeken.

Kokoskoekjes

Een lekker, snel en gemakkelijk te maken koekje. Door de ingrediënten; kokos en amandelmeel ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Kokos wordt geprezen om de goede vetten.

Worteltaart met quinoa

Deze worteltaart is de favoriet van mijn man.  Inmiddels heb ik ‘m al heel vaak gemaakt, maar hij blijft lekker! Het recept heeft een bijzonder ingrediënt: quinoa. En dat maakt ‘m bijzonder van textuur; heerlijk sappig. Je kunt ‘m zo ook heel gemakkelijk glutenvrij maken. Quinoa is glutenvrij, wanneer je er een glutenvrij meel naast kiest, is ie geheel glutenvrij. Voor deze Koningsdag variant heb ik door de frosting wat wortelsap gedaan; voor een extra feestelijk tintje…

Het oorspronkelijke recept komt uit het boek: Supergranen van Chrissy Freer

(Kerst) Tulband

Een variatie op de tulband, een heerlijke vruchtenkoek, vol met gedroogd fruit.